POTOVANJA, IZLETI
SKANDINAVIJA - NORDKAPP 2019

 
1. DAN - sreda, 3. 7. 2019: LJUBLJANA - NOČNA VOŽNJA
Odhod z glavne avtobusne postaje, peron 31 ob 14.00 uri. Vožnja preko mejnega prehoda Karavanke ter mimo Salzburga, Münchna, Hannovra in Hamburga do Puttgardna.

2. DAN – četrtek, 4. 7. 2019: PUTTGARDEN - KOPENHAGEN
Vožnja s trajektom na Dansko (Rodby), nato pa nadaljevanje poti po otokih Fyn in Sealand do Kopenhagna, kamor bomo prispeli okoli 9.00 ure. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: kraljeva rezidenca, mala morska deklica, možnost vožnje z ladjico. Nastanitev v hotelu.

3. DAN - petek, 5. 7. 2019: MALMö - OSLO
Po zajtrku vožnja z avtobusom čez ožino Øresund in nato vožnja mimo Malmøja proti Oslu, kamor prispemo v popoldanskem času. Sledi ogled muzejev Vikinške ladje, Fram in Kon-Tiki, kjer si bomo ogledali norveške dosežke na področju raziskovanja polarnih in tropskih področij. Zatem se bomo povzpeli do športnega kompleksa Holmenkolen, od koder bo tudi lep razgled na fjord, ob katerem leži Oslo. Iz Holmenkolna se bomo spustili do parka Vigeland in si ogledali zanimive kamnite skulpture. Nastanitev v hotelu.

4. DAN - sobota, 6. 7. 2019: OSLO - STRYN
Po zajtrku vožnja proti Lillehamerju, prizorišču olimpijskih iger leta 1994. Ogledali si bomo etnološki muzej na prostem, kjer je prikazana norveška vaška arhitektura, običaji in navade. Po cesti E6 bomo nadaljevali pot do Otte, nato pa bomo zavili proti zahodu, proti deželi fjordov. V kraju Brixdal si bomo ogledali mogočen ledenik, ki s platoja polzi v jezero. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. DAN - nedelja, 7. 7. 2019: STRYN – GEIRANGER FJORD - TRONDHEIM
Po zajtrku vožnja proti fjordu Geiranger in nato po t.i. Zlati trasi do mesta Åndalsnes. Pot nas vodi mimo večstometerskih slapov, strmih sten in globokih fjordov. Iz Åndalsnesa se bomo odpeljali do Dombasa, kjer se bomo ponovno priključili cesti E-6 in se po njej odpeljali do Trondheima. Tu si bomo ogledali katedralo Nidaros, kjer kronajo norveške kralje in pa dvižni most v starem delu mesta. Nastanitev v hotelu.

6. DAN - ponedeljek, 8. 7. 2019: TRONDHEIM - BODO
Po zajtrku odhod iz Trondheima po cesti E-6, naprej proti severu. Severno od mesta Mo i Rana bomo prečkali severni tečajnik, za katerim se začenja dežela polnočnega sonca, ko vsaj en dan v letu sonce ne zaide. Malo pred Bodøjem si bomo ogledali še naravno znamenitost Saltstraumen, kjer se ogromne količine morske vode dvakrat dnevno spuščajo skozi ozek preliv ob oseki in dvigajo ob plimi. Pri tem prihaja do močnega vrtinčenja vode. Zvečer bomo prispeli v pristaniško mesto Bodø. Nastanitev v hotelu.


7. DAN - torek, 9. 7. 2019: BODO - SVOLVAER
Zgodaj zjutraj odhod na trajekt za Lofote, kamor prispemo po dobrih 3 urah vožnje. Pristali bomo v kraju Moskenes, nato pa si bomo preko celega dne ogledovali majhna ribiška naselja, ki so z živopisanimi hišami pravi kontrast gorati pokrajini iz črnega granita. V mestecu Å si bomo ogledali ribiški muzej in nekdanji obrat za proizvodnjo ribjega olja. Na naslednjem otoku si bomo ogledali model vikinške hiše in slišali kaj o njihovem življenju. Nastanitev v mestecu Svolvaer.

8. DAN - sreda, 10. 7. 2019: SVOLVAER - TROMSO
Po zajtrku bomo zapustili Lofote in se s trajektom odpeljali na Vesteralandske otoke. Po njih bomo nadaljevali vožnjo mimo Narvika, ki je bilo pomembno pristanišče za izvoz švedske železove rude. Pot nas bo vodila naprej proti severu, do mesta Tromsø, iz katerega so odplule številne raziskovalne odprave proti Arktiki. Tu si bomo ogledali t.i. Polarno katedralo ter muzej Polaria, s prikazom življenja na Arktiki. Nastanitev v hotelu.

9. DAN - četrtek, 11. 7. 2019: TROMSO – ALTA – HONNINGSVAG - NORDKAPP
Po zajtrku sledi še zadnji del poti proti skrajnemu severnemu delu Evrope – Nordkappu. Daljši postanek bomo naredili v mestecu Alta, kjer si bomo ogledali v živo skalo vklesane slikarije, stare od 6200 do 2700 let. Prikazujejo življenje takratnih lovcev in ribičev. Zvečer bomo prispeli na otok Magerøy, na katerem leži Nordkapp. Nastanitev in večerja. Nato se bomo odpeljali do njega in v primeru jasnega vremena uživali v polnočnem soncu. Okoli ene ure zjutraj se bomo odpravili nazaj v hotel na “prenočevanje”.

10. DAN - petek, 12. 7. 2019: HONNINGSVAG - ROVANIEMI
Po zajtrku se bomo odpeljali skozi predor nazaj na celino, nato pa proti norveško – finski meji, ki jo bomo dosegli pri kraju Karasjok, ki je upravno središče Laponcev oz. Samijev. Sledila bo vožnja proti jezeru Inari, kjer si bomo ogledali muzej o Samih. Pot bomo nato nadaljevali proti mestu Rovaniemi, ki leži skoraj točno na severnem tečajniku. Vmes se bomo ustavili na razgledni vzpetini, od koder so čudoviti pogledi po laponski deželi. Nastanitev v hotelu.

11. DAN - sobota, 13. 7. 2019: ROVANIEMI – KUOPIO - JYVASKYLA
Po zajtrku se bomo odpeljali v Božičkovo mesto, kjer si bomo ogledali »poslovanje« tega moža. Sledila bo vožnja proti Kuopiju, kjer se bomo povzpeli na razgledni stolp, katerega je čudovit razgled na tipično finsko jezersko pokrajino. Sledi še vožnja do mesta Jyväskylä, ki je znano po številnih delih finskega arhitekta Alvarja Aalta. Nastanitev v hotelu.

12. DAN - nedelja, 14. 7. 2019: JYVASKYLA – LAHTI - HELSINKI - TURKU
Po zajtrku se bomo odpeljali do bližnjega Lahtija. Ogledali si bomo športni kompleks, kjer so že trikrat priredili svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Vožnjo bomo nadaljevali do prestolnice Finske – Helsinkov. Ogledali si bomo glavne mestne značilnosti (Cerkev v skali, palačo Finlandia, Sibeliusov spomenik, katedralo Uspenski itd). Po želji se lahko z ladjico zapeljemo tudi okoli številnih otočkov, kjer so si domačini uredili počitniške hišice. Popoldan se bomo odpeljali proti mestu Turku, kjer se bomo vkrcali na trajekt za Stockholm. Nastanitev v kabinah, večerja in prenočevanje na ladji.

13. DAN - ponedeljek, 15. 7. 2019: STOCKHOLM
Po zgodnjem zajtrku na ladji se bomo zapeljali v Gamlastan, ki je središče srednjeveškega Stockholma. Ogledali si bomo kraljevo palačo, parlament in ostale pomembne stavbe. Nato se bomo zapeljali do mestne hiše in si ogledali notranjost stavbe, kjer poteka med drugim slavnostno srečanje ob podelitvi Nobelovih nagrad. Zatem se bomo odpeljali na polotok Djurgarden, kjer si bomo ogledali ladjo Vasa, ki je potonila v 17. stoletju, pred dobrimi 10 leti pa so jo obnovljeno odprli za javnost. Sledil bo še ogled Skansna, muzeja na prostem, kjer si bomo ogledali hiše nekdanjih obrtnikov, živalski vrt z živalmi iz Skandinavije in še mnogo drugih zanimivosti. Nastanitev v hotelu.

14. DAN - torek, 16. 7. 2019: STOCKHOLM - KOPENHAGEN
Po zajtrku bomo zapustili Stockholm in se odpeljali proti jugu. Krajši postanek bomo naredili pri mestecu Granna, ki je znano po proizvodnji sladkarij. Nato se bomo zapeljali do mesta Helsingborg, se vkrcali na trajekt in prispeli na Dansko. Ogledali si bomo Hamletov grad Elsinor, nato pa se bomo odpeljali do Kopenhagna in si ogledali še preostale mestne znamenitosti. Nastanitev v hotelu.

15. DAN - sreda, 17. 7. 2019: KOPENHAGEN - PUTTGARDEN
Po zajtrku vožnja proti trajektu za Nemčijo in nato povratek proti domu.

16. DAN - četrtek, 18. 7. 2019: NOČNA VOŽNJA V LJUBLJANO
Prihod v Ljubljano okoli 8.00 zjutraj.

CENIK
  od 3.7.2019  do 18.7.2019 cena:1.435,00 EUR/osebo prosta mesta: 35P

 
PRIJAVE
Prijavite se lahko preko interneta [] ali v poslovalnici ter po telefonu 01 239 63 80

DOPLAČILA
• razne vstopnine: približno 100 EUR
• enoposteljna soba v hotelih: 445 EUR
• enoposteljna notranja kabina: 110 EUR, dvoposteljna notranja kabina: 38 EUR, troposteljna notranja kabina: 15 EUR
• 10 x polpenzion v hotelih: 280 EUR

DODATNA ZAVAROVANJA:
• CORIS zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini – osnovno za skupino: 14,10 EUR (starost do 75 let, dalje z doplačili).
• Odpovedni riziko na osnovno ceno: 72 EUR

OPOMBA
POPUSTI:
• Troposteljna soba: 55 EUR

DINAMIKA PLAČIL:
• akontacija ob prijavi: 200 EUR in riziko odpovedi (v primeru, da se zanj odločite),
• ostali obroki do odhoda

PRIJAVA:
• na osnovi izpolnjene PRIJAVNICE izstavimo račun za plačilo akontacije in obrokov.

POTOVALNI DOKUMENT
• veljavni potni list ali osebna izkaznica.

PLAČILNO SREDSTVO na Finskem so evri, na Švedskem so švedske krone (1 EUR = 10,20 SEK), na Danskem so danske krone (1 EUR = 7,36 DKK) ter na Norveškem norveške krone (1 EUR = 9,77 NOK). Omenjeni tečaji so veljavni na dan 20.12.2018. S seboj vzemite denar za lastne potrebe ter za vstopnine.

Primerno programu se obujte in oblecite. Za potovanje v avtobusu ne bo odveč dodatna lahka obutev, blazina in odeja. Med potovanjem bo dovolj postankov za vmesne sprostitve.

PREDNOSTI POTOVANJA Z NAMI:
• obiščemo vse znamenitosti, od muzejev do naravnih lepot
• potujemo umirjeno in brez nočnih voženj v Skandinaviji
• voda na potovanju po ugodni ceni
• vstopi potnikov možni na več postajah in v primeru min 8 oseb z določenega kraja brezplačni prevoz do Ljubljane
• cena je nespremenljiva, plačljiva v obrokih in brez prijavnine ter dodatnih skritih stroškov
• prisluhnemo vašim željam

Splošni pogoji Jereb d.o.o. so sestavni del pogodbe. Organizator potovanja je TA Jereb d.o.o.

CENA VKLJUČUJE
avtobusni prevoz z visoko turističnim avtobusom na vseh relacijah po programu in stroški dveh voznikov

• cestnine, predori, parkirnine, takse, DDV doma in v tujini

ladje in mostnine za avtobus in osebe: Puttgarden-Rodby, mostnina Oresund, Moskenes-Bodo, Turku-Stockholm, Helsingborg-Helsingor, Rodby-Puttgarden

3 x polpenzion(nočitve, večerje in zajtrki): 2 x v hotelih in 1 x samopostrežna prehrana in pijača na trajektu Turku – Stockholm in 10 x nočitve in zajtrki v hotelih

12 x nastanitev v hotelih turistične kategorije v dvoposteljnih sobah, prha, WC; 1 x nastanitev v štiri-posteljnih notranjih kabinah na trajektu Turku - Stockholm

vstopnina na Nordkapp

• nezgodno turistično zavarovanje

• vodenje in organizacijski stroški ter ddv.

Vse cene so izra3ene v EUR in vsebujejo DDV.
 

JEREB D.O.O.
avtobusni prevozi
turistična agencija

POSLOVALNICA
LJUBLJANA
t: 01 23 96 380
f: 01 23 96 383
m: 041 833 088
e:jereb@jereb.si

Poslovni center
PTC Metropol,
Trg OF 13