POTOVANJA, IZLETI
OBIRANJE MANDARIN IN ČRNA GORA - zagotovljeno

 
1. DAN, četrtek - 11. 10. 2018: LJUBLJANA – METLIKA – BUDVA – BEČIĆI I večerja

Odhod avtobusa ob 5.00 uri z glavne avtobusne postaje v Ljubljani, peron 31. Ostala zbirna mesta po dogovoru. Peljemo se preko Metlike in po hrvaški avtocesti proti Črni gori. Med potovanjem postanki za sprostitev in okrepčilo. Popoldne prispemo v BUDVO. Ogledamo si srednjeveško mestno jedro, ki je tipično mediteransko naselje s slikovitimi ozkimi uličicami in majhnimi prodajalnami. Budva se ponaša tudi s svojim beneškim obzidjem in cerkvami iz najrazličnejših obdobij zgodovine. Odpeljemo se v Bečiće in se nastanimo v enem izmed hotelov ter povečerjamo. Prosto za raziskovanje okolice in sprehode. Počitek.

2. DAN – petek, 12. 10. 2018: KOTOR – NJEGUŠI – LOVČEN - CETINJE – BEČIĆI I zajtrk, malica, večerja

Zajtrk v hotelu. Odpeljemo se v srednjeveško mesto KOTOR, ki se nahaja v zalivu Boke Kotorske in je del Unescove svetovne kulturne dediščine. Obdan je z obzidjem, v staro mestno jedro z ozkimi uličicami in trgi pa vodijo troja mestna vrata. Ogledamo si mestne znamenitosti. Dalje nas pot vodi po vijugastih cestah s čudovitimi panoramskimi pogledi črnogorskega primorja. Pod planino Lovčen na nadmorski višini 900 m nas v vasici NJEGUŠI v lokalni konobi pogostijo domačini z vinom vrancem, pršutom, sirom in kruhom. Prav tu je narava ustvarila idealne pogoje za proizvodnjo svetovno znanega pršuta, domačega sira in planinskega medu. Vasica je rojstni kraj pesnika Njegoša. Vožnja po narodnem parku Lovčen do vznožja gore LOVČEN, od koder vodi 461 stopnic do mavzoleja v spomin največjemu črnogorskemu pesniku in vladiki Petru Petroviću - Njegošu. Z višine 1657 metrov ob lepem vremenu vidimo od zaliva Boke Kotorske do Cetinja in Skadarskega jezera. V popoldanskem času obiščemo drugo največje mesto Črne gore – CETINJE, nekoč mesto črnogorskih kraljev. Ogled mesta in prosto ter po želji ogled biljardnice Petra II. Petrovića – Njegoša ali dvora carja Nikole. Po ogledu se vračamo v Bečiće na večerjo. Prosto za raziskovanje okolice, sprehode, obisk lokalov. Sledi počitek.

3. DAN – sobota, 13. 10. 2018: DUBROVNIK – OBIRANJE MANDARIN - MOSTAR I zajtrk, kosilo –obiranje mandarin

Zajtrk v hotelu. Odpeljemo se na Hrvaško v DUBROVNIK - biser Dalmacije. Ob izstopu iz avtobusa nas lokalni vodnik popelje po enem izmed najlepše ohranjenih srednjeveških mest v Sredozemlju, ki je bilo zgrajeno med 13. in 16. stoletjem: Stradun, cerkve, veliki in mali vodnjak, stara mestna luka, obzidje (doplačilo). Po ogledu se odpeljemo v METKOVIĆ na obiranje mandarin in zabavo. S tradicionalnimi neretvanskimi ladjicami se zapeljemo po delti in kanalih Neretve do nasada mandarin. Med plovbo si postrežemo z mandarinami in aperitivom, ob tem pa za dobro razpoloženje na ladji poskrbijo domači muzikanti. Na plantaži nabere vsak 3 kg svežih mandarin. Po obiranju se v restavraciji okrepčamo z okusnim kosilom in se ob zvokih glasbe zabavamo do odhoda proti MOSTARJU. Zvečer prihod v hotel, namestitev in prosto za individualni odhod v center mesta.


4. DAN, nedelja, 14. 10. 2018: MOSTAR – LJUBLJANA |zajtrk

Zajtrk. Mostar je največje hercegovsko mesto, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Dopoldne si ogledamo mestne znamenitosti in kamniti most iz 16. stoletja, ki je simbol mesta. Stari del mesta je posejan s številnimi trgovinicami, džamijami, cerkvami, mostovi in kopališči. Nekaj časa prosto za individualne oglede, nakupe spominkov in okrepčilo. V opoldanskih urah zapustimo Mostar in se z vmesnimi postanki odpravimo proti Sloveniji. Preko mejnega prehoda Metlika vožnja do doma, s prihodom v Ljubljano v poznih večernih urah.

CENIK
  od 11.10.2018  do 14.10.2018 cena:275,00 EUR/osebo prosta mesta: 32P

 
PRIJAVE
Prijavite se lahko preko interneta [] ali v poslovalnici ter po telefonu 01 239 63 80

DOPLAČILA
• enoposteljna soba za 3 noči: 80 EUR
• približne cene vstopnin po želji : Lovčen – mavzolej 3 EUR; Cetinje Biljardnica 3 EUR, Cetinje Dvor 5 EUR; Kotor – ogledi; Dubrovnik – obzidje 135 HRK in ostali možni ogledi za doplačilo.

OPOMBA
DINAMIKA PLAČIL: Ob prijavi se vplača avans v višini 100 EUR in riziko odpovedi (v primeru, da se zanj odločite), preostali znesek pa najkasneje 8 dni pred odhodom.
POTOVALNI DOKUMENT je veljavna osebna izkaznica ali potni list. PLAČILNO SREDSTVO v na Hrvaškem je hrvaška kuna (1 EUR = pribl. 7,20 HRK, v Črni Gori je evro, v BIH pa bosanske marke (1 EUR = pribl. 2 BAM). Primerno programu se obujte in oblecite. S seboj vzemite denar za lastne potrebe, za vstopnine.
PRIPOROČAMO Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, ki je za skupino 6 EUR po osebi za osebe do dopolnjenega 75. leta starosti, za starost do 85. leta je 9 EUR po osebi ter za starejše od 85 let je 12 EUR po osebi.
PRIPOROČAMO, da ob prijavi sklenete tudi riziko odpovedi, ki je obračunan od vrednosti osnovne cene potovanja in je plačljiv takoj ob vplačilu prvega obroka, skladno s splošnimi pogoji Jereb d.o.o.. Doplačilo po osebi na osnovno ceno je 15 EUR.
Z nami potujete brez stroška prijavnine. Program je končno obvestilo o odhodu, razen vstopne postaje, ki jo določimo glede na število prijav v posameznem kraju.

Splošni pogoji Jereb d.o.o. so sestavni del pogodbe. Organizator potovanja je TA Jereb d.o.o.

CENA VKLJUČUJE
• avtobusni prevoz na vseh relacijah po programu in dvema voznikoma
• 3 x nastanitev v 1 /2 sobah v hotelih 4*: 2 x polpenzion v hotelu 4* v Bečićih in 1 x nočitev in zajtrk v hotelu 4* v Mostarju
• degustacija pršuta, sira in vina v Njeguših
• obiranje mandarin: 3 kg mandarin s plantaže, safari po delti Neretve, kosilo v restavraciji – vse ob spremljavi glasbe
• vstopnine: NP Lovčen, Cetinje, Dubrovnik
• lokalno vodenje v Dubrovniku
• vodenje in organizacija
• nezgodno turistično zavarovanje potnikov ter DDV

Vse cene so izra3ene v EUR in vsebujejo DDV.
 

JEREB D.O.O.
avtobusni prevozi
turistična agencija

POSLOVALNICA
LJUBLJANA
t: 01 23 96 380
f: 01 23 96 383
m: 041 833 088
e:jereb@jereb.si

Poslovni center
PTC Metropol,
Trg OF 13