POTOVANJA, IZLETI
DURMITOR IN ZLATIBOR - zagotovljeno

 
1. DAN, petek – 21. 9. 2018: LJUBLJANA – SARAJEVO – GORAŽDE - DURMITOR
Odhod avtobusa s Trebije ob 1.00 uri in ob 2.00 uri z glavne avtobusne postaje v Ljubljani, peron 31. Peljali se bomo preko mejnega prehoda Obrežje in nadaljevali vožnjo z vmesnimi postanki v smeri Zagreba in Slavonskega Broda do meje z Bosno in Hercegovino ter dalje mimo Doboja in Zenice do SARAJEVA, kamor bomo prispeli v jutranjih urah. Na Baščaršiji bomo imeli postanek za pravo bosansko kavo in zajtrk po lastni izbiri. Nekaj prostega časa in nadaljevanje vožnje v vzhodni del Bosne skozi Pale in Goražde, ki se omenja že v srednjem veku kot pomembno prometno križišče, v času Avstro-ogrske okupacije pa kot vojaško oporišče. Za časa bosanske vojne od leta 1992 do 1995 so oskrbovali ranjence v zelo težkih razmerah ob stalnem bombardiranju sovražnih sil. Prečkali bomo mejo in prestopili v sosednjo Črno goro ter se peljali vse do narodnega parka DURMITOR. Kratek postanek pri 366 metrov dolgem mostu Đurđevića Tara, ki se dviga 150 metrov nad kanjonom reke Tare, imenovane tudi »solza Evrope«, ker je voda v njej pitna ter je najlepša in najdaljša reka v Črni gori. Vožnja do Žabljaka, ki leži na višini 1456 metrov in ga obdajajo dvatisočaki, jezera in najgloblji kanjon v Evropi – KANJON REKE TARE, ki privablja veliko turistov, željnih narave in adrenalina. Namestitev v preporstem planinskem hotelu, kjer bomo ob postrežbi večerje doživeli prijaznost domačinov. Po želji odhod v center najvišje ležečega mesta na Balkanu.

2. DAN, sobota – 22. 9. 2018: ŽABLJAK - ČRNO JEZERO – SAVIN KUK – RAFTING NA TARI – ZLATIBOR
Po zajtrku bomo odšli na krajši sprehod do z iglastim gozdom obdanega Črnega jezera (slabo vreme) ali se s sedežnico zapeljali na Savin Kuk z višino 2313 metrov. Do vrha je še 20 munut peš hoje. Po povratku se odpravimo na spust po reki Tari. Z gumenjaki se bomo zapeljali po najatraktivnejšem in najlepšem delu tega kanjona. Nepozabni občutek in pogled na kanjon Tare bomo doživeli na najdaljšem Zip Line-u v Evropi. Po raftingu nam bodo pripravili kosilo, v popoldanskih urah pa se bomo odpeljali dalje v Srbijo na planino ZLATIBOR, mondeno in priljubljeno središče domačih in tujih gostov. Namestitev v hotelu in večerja. Po večerji prosto za občudovanje lepot gorskega masiva ali obisk lokalov.

3. DAN, nedelja – 23. 9. 2018: BAJINA BAŠTA – BIJELJINA - LJUBLJANA
Zajtrk in odhod iz hotela. Prvi postanek bo pri samostanu RAČA iz 13. stoletja. Pot bomo nadaljevali po obronkih narodnega parka Tara do mesta BAJINA BAŠTA. Po krajšem oddihu se peljemo po slikoviti dolini reke Drine do BIJELJINE. Ogledali si bomo etno vas z lepo obnovljenimi kmečkimi hišami, hlevi in vaškimi cerkvicami. V restavraciji si bomo lahko privoščili kosilo, potem pa se bomo samo še vračali proti domu preko Obrežja s prihodom domov v poznih večernih urah.

CENIK
  od 21.9.2018  do 23.9.2018 cena:200,00 EUR/osebo prosta mesta: 17P

 
PRIJAVE
Prijavite se lahko preko interneta [] ali v poslovalnici ter po telefonu 01 239 63 80

DOPLAČILA
• enoposteljna soba: 40 EUR
• doplačilo za vstopnine po lastni izbiri največ 70 EUR:
*turistična taksa za narodni park Durmitor, rafting na Tari in kosilo -> 45 EUR
**zip line -> 20 EUR
**sedežnica na Savin Kuk -> 5 EUR (lepo vreme) ali Črno jezero -> prbl. 3 EUR (v primeru slabega vremena)

OPOMBA
POTOVALNI DOKUMENT je veljavna osebna izkaznica ali potni list. PLAČILNO SREDSTVO na Hrvaškem je hrvaška kuna (1 EUR = pribl. 7,2 HRK), v Bosni in Hercegovini bosanska marka (1 EUR = pribl.2 BAM), v Črni gori so EURi.
PRIPOROČAMO Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Premija za osnovno kritje za skupino nad 9 oseb je 4 EUR po osebi. Brez doplačila zavarujemo osebe do 75. leta starosti, osebe od 75. do 85. leta zavarujemo s 50 % doplačilom na premijo, osebe nad 85 let pa s 100 % doplačilom. PRIPOROČAMO tudi riziko odpovedi, ki je na osebo in na osnovno ceno.

PRIJAVE IN PLAČILA: prijavite se lahko preko spleta na jereb@jereb.si, po telefonu 041 833 088 ali osebno v pisarni v Ljubljani. Ob prijavi se plača avans v višini 60 EUR, ostalo lahko v obrokih, zadnji najkasneje 10 dni pred odhodom.

Splošni pogoji Jereb d.o.o. so sestavni del pogodbe. Organizator potovanja je TA Jereb d.o.o.

CENA VKLJUČUJE
• avtobusni prevoz z visoko turističnim avtobusom in stroški ter 2 voznikoma
• 1 x polpenzion v hotelu** v Žabljaku
• 1 x polpenzion v hotelu**** v Zlatiboru, 1,2 km do centra mesta
• ogledi po programu, vodenje in organizacija; nezgodno turistično zavarovanje, DDV

Vse cene so izra3ene v EUR in vsebujejo DDV.
 

JEREB D.O.O.
avtobusni prevozi
turistična agencija

POSLOVALNICA
LJUBLJANA
t: 01 23 96 380
f: 01 23 96 383
m: 041 833 088
e:jereb@jereb.si

Poslovni center
PTC Metropol,
Trg OF 13