POTOVANJA, IZLETI
ROMUNIJA

 
1.dan - sobota, 23. 6. 2018: LJUBLJANA - BUDIMPEŠTA
Odhod avtobusa ob 6.00 uri z glavne avtobusne postaje v Ljubljani, peron 31. Odpeljali se bomo proti BUDIMPEŠTI. V popoldanskih urah prihod v glavno mesto Madžarske. Ogledali si bomo stari del mesta -Pešto na levem in Budim na desnem bregu Donave. Sledila bo namestitev v hotelu. Zvečer večerja v čardi, značilni madžarski gostilni z glasbo in po večerji vzpon na Gerhardov hrib s Citadelo. Od tu se razprostira eden najlepših panoramskih pogledov na Pešto, Donavo ter njene mostove. Povratek v hotel in prenočevanje.

2. dan - nedelja, 24. 6. 2018: BUDIMPEŠTA – SAPANTA – BAIA MARE
Po zajtrku nas čaka vožnja čez celo Madžarsko in prečkanje romunske meje pri kraju SATU MARE. Od tam se bomo odpeljali proti ukrajinski meji in si čisto ob njej pogledali vasico SAPANTA, ki je znana po »veselem« pokopališču. Prečkali bomo greben Karpatov in si ogledali zanimivo leseno cerkvico v okolici mesta Baia Mare, v katerem bomo prenočevali. Nastanitev v hotelu in večerja.

3. dan - ponedeljek, 25. 6. 2018: BAIA MARE – CLUJ – SIGHISOARA - BRASOV
Po zajtrku se bomo opeljali v CLUJ, kjer si bomo ogledali mestno središče (cerkev sv. Mihaela, Korvinov spomenik, ortodoksna katedrala). Popoldan nas čaka vožnja proti SIGHISOARI. Tukaj je bil rojen Vlad Tepes, bolj znan kot grof Drakula. Mesto je pod varstvom UNESCA in ima zelo lepo ohranjeno srednjeveško jedro. Zvečer nas čaka še vožnja do BRASOVA, kjer nas čakata dve nočitvi. Nastanitev in večerja.

4. dan - torek, 26. 6. 2018: BRASOV – PREJMER – PELES – BRAN - BRASOV
Zjutraj se bomo zapeljali v vasico PREJMER, kjer si bomo ogledali eno izmed utrjenih cerkva, ki so prav tako pod zaščito UNESCA. Sledil bo vožnja do gradu Peles, ki je bil rezidenca romunskih kraljev. Popoldan pa nas čaka ogled gradu Bran, ki s svojim izgledom spominja na gradove iz filmov o Drakuli, kar domačini izkoriščajo za njegovo promocijo. Proti večeru sledi povratek v Brasov, ogled mesta (Črna cerkev, glavni trg) in večerja v hotelu.

5. dan - sreda, 27. 6. 2018: BRASOV – SIBIU – KARPATI - SZEGED
Po zajtrku se bomo zapeljali priti SIBIU. Pred njim se bomo po cesti Transfagarasan, ki je gradbeniški podvig iz časa Nikolaja Ceausescuja, povzpeli v Karpate do prelaza na višini 2034 m. V primeru slabega vremena si bomo ogledali muzej stare podeželske arhitekture v okolici Sibia. Sledil bo še ogled tega najlepšega transilvanskega mesta, ki je bil leta 2007 izbran za kulturno prestolnico Evrope, nato pa vožnja proti madžarski meji in večrja v Szegedu. Nočitev.

6. dan - četrtek, 28. 6. 2018: SZEGED – BLATNO JEZERO – LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja mimo Budimpešte, krajši postanek ob Blatnem jezeru in nato povratek v Slovenijo, s prihodom v Ljubljano v večernih urah.

CENIK
  od 23.6.2018  do 28.6.2018 cena:417,00 EUR/osebo prosta mesta: 40P

 
PRIJAVE
Prijavite se lahko preko interneta [] ali v poslovalnici ter po telefonu 01 239 63 80

DOPLAČILA
po želji: enoposteljna soba 125 EUR, razne dodatne vstopnine pribl. 25 EUR – po dejanskih stroških, ker obračun naredimo na koncu potovanja in razliko doplačate ali dobite razliko vrnjeno; riziko 25 EUR, Coris 7,70 EUR oz. po ceniku.

OPOMBA
DINAMIKA PLAČIL: ob prijavi se vplača 100 EUR in riziko odpovedi, če se zanj odločite. Zadnji obrok je plačljiv najkasneje 8 dni pred odhodom oz. po dogovoru.
POTOVALNI DOKUMENT je veljavna osebna izkaznica ali potni list.
PLAČILNO SREDSTVO v Romuniji je romunski leu, 1 EUR je pribl. 4,0 RON. Na Madžarskem je valuta madžarski forint, za 1 EUR dobimo približno 310 HUF. Valuti lahko kupite že doma, s plačilnimi karticami opravite dvig v državi, kamor potujemo ali pa menjate evre v valuto v menjalnicah.
Primerno programu se obujte in oblecite. S seboj vzemite denar za lastne potrebe, za vstopnine.
PRIPOROČAMO Coris zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Premija za osnovno kritje za skupino nad 7 oseb je 6,00 EUR po osebi. Brez doplačila zavarujemo osebe do 75. leta starosti, osebe od 75. do 85. leta zavarujemo s 50 % doplačilom na premijo, osebe nad 85 let pa s 100 % doplačilom. Dodatna ponudba: MULTIRISK zavarovanje za tujino.
Splošni pogoji Jereb d.o.o. so sestavni del programa.
Organizator potovanja je TA Jereb d.o.o.
ŽELIMO VAM PRIJETNO POTOVANJE !

CENA VKLJUČUJE
avtobusni prevoz z visoko turističnim avtobusom na vseh relacijah po programu s cestnimi stroški
5 x polpenzion / 1 x večerja v čardi in zajtrk v hotelu v Budimpešti, htl. 4*, 4 x večerja in zajtrk v hotelih z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah
vodenje in organizacijo potovanja
nezgodno turistično zavarovanje potnikov ter DDV

Vse cene so izra3ene v EUR in vsebujejo DDV.
 

JEREB D.O.O.
avtobusni prevozi
turistična agencija

POSLOVALNICA
LJUBLJANA
t: 01 23 96 380
f: 01 23 96 383
m: 041 833 088
e:jereb@jereb.si

Poslovni center
PTC Metropol,
Trg OF 13